Till innehåll på sidan

Högskoleförberedande program

Antal: 19

 • Ung Företagsamhet

  Under ditt tredje år på Ekonomiprogrammet får du möjlighet att starta, driva och avveckla ett företag inom projektet Ung Företagsamhet (UF). Att arbeta med företagande ur ett hållbarhetsperspektiv hoppas vi är en spännande erfarenhet för dig!

 • Ekonomiprogrammet

  Ekonomiprogrammet har profilen globalt entreprenörskap och passar dig som vill få ett internationellt perspektiv och förstå sambanden mellan marknader, företag, organisationer och människor i en globaliserad värld. Utbildningen är högskoleförberedande.

  Kategorier:
 • Samhällsvetenskapsprogrammet

  Samhällsvetenskapsprogrammet har en global profil och passar dig som vill fördjupa din förståelse i komplexa samhällsfrågor. Få kunskap om samhällsstrukturer och människors livsvillkor genom teori såväl som fältstudier och en bra grund för fortsatta studier.

 • Naturvetenskapsprogrammet

  Programmet passar dig som vill använda matematik och naturvetenskap för att förstå och lösa globala utmaningar. Välj mellan två inriktningar (NANA och NASAM) och få de verktyg som behövs för att påverka och förstå din omvärld.

 • unga kvinnor målar vid staffli

  Estetiska programmet

  Programmet passar dig som vill förändra världen med estetiska medel och digitala verktyg. Du använder film, foto och digitalt skapande i olika medieproduktioner för att förstå och påverka din omvärld. De teoretiska ämnena ger dig en stabil grund för högskolestudier.

 • Student 2021

  Studentfirandet är i år anpassat till Folkhälsomyndighetens rekommendationerna om Covid-19. Det kommer att ske klassvis 8-11 juni

 • Fältstudier på Globala gymnasiet

  Fältstudier 2016

  Här kan du följa våra elever på samhällsprogrammet i åk 3 som är ute och gör fältstudier i Mzuzu i norra Malawi och Kerela i södra Indien.

  Fältstudier Kerela; Indien:
  Publicerat 4/2 kl.14:30

   

 • Nationella program

  Det finns totalt 18 nationella gymnasieprogram.

  Varje program pågår under 3 år och består av gymnasiegemensamma ämnen, programgemensamma ämnen, inriktningar, programfördjupningar och gymnasiearbete.

  Kategorier:
 • Öppet hus och öppen skoldag

  Vi hade digitala öppna hus i februari med elever, lärare och rektor. Om du missade titta då, kan du titta på allt i efterhand. Under omvalsperioden har vi ett nytt öppet hus den 6 maj.

  Kategorier:
 • Student 2018

  Student 2018

  Mösspåtagning: Fre 27/4 kl 14:00 på skolgården
  Studentutspring åk3: 13/6 kl 13:00 (skolgården)

  Ovan ser ni bilder från förra årets student. Fint väder med strålande sol kl 13 beställt! 

   

   

 • Fältstudier på Globala gymnasiet

  Praktiskt lärande - Fältstudier

  Fältstudier har varit en central pedagogisk idé sedan vi startade skolan 2004. Idén är att komma ut i verkligheten och få möjlighet att se hur det fungerar på plats och möta människor för att ta del av deras kunskaper och erfarenheter.

 • SA Global profil Spetsutbildning

  Är du nyfiken på framtidens möjligheter och vilka utmaningar världen står inför? Vill du få möjlighet att gå en universitetskurs redan under din gymnasietid? Sök då till vår Spetsutbildning, som är en del av samhällsvetenskapsprogrammet.

 • KAROLINA NY

  Tvärvetenskapligt arbetssätt i projekt

  Vår profil mot lärande för hållbar utveckling präglar vår skolvardag på olika sätt - från inneskor till vegetarisk mat och det tvärvetenskapliga arbetssättet i projekt.