Högskoleförberedande program

Antal: 18

• Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet har profilen globalt entreprenörskap och passar dig som vill få ett internationellt perspektiv och förstå sambanden mellan marknader, företag, organisationer och människor i en globaliserad värld. Utbildningen är högskoleförberedande.

• Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet har en global profil och passar dig som vill fördjupa din förståelse i komplexa samhällsfrågor. Få kunskap om samhällsstrukturer och människors livsvillkor genom teori såväl som fältstudier och en bra grund för fortsatta studier.

• Naturvetenskapsprogrammet

Programmet passar dig som vill använda matematik och naturvetenskap för att förstå och lösa globala utmaningar. Välj mellan två inriktningar och få de verktyg som behövs för att påverka och förstå din omvärld. Utbildningen är högskoleförberedande.

• unga kvinnor målar vid staffli

Estetiska programmet

Programmet passar dig som vill förändra världen med estetiska medel och digitala verktyg. Du använder film, foto och digitalt skapande i olika medieproduktioner för att förstå och påverka din omvärld. De teoretiska ämnena ger dig en stabil grund för högskolestudier.

• Student 2020

Mot bakgrund av rådande situation kommer årets studentfirande på Globala att bli annorlunda och följa givna direktiv från Stockholms stad, Folkhälsomyndigheten och Regeringen.

• Fältstudier på Globala gymnasiet

Fältstudier 2016

Här kan du följa våra elever på samhällsprogrammet i åk 3 som är ute och gör fältstudier i Mzuzu i norra Malawi och Kerela i södra Indien.

Fältstudier Kerela; Indien:
    Publicerat 4/2 kl.14:30

• Nationella program

Det finns totalt 18 nationella gymnasieprogram.

Varje program pågår under 3 år och består av gymnasiegemensamma ämnen, programgemensamma ämnen, inriktningar, programfördjupningar och gymnasiearbete.

• Öppet hus och Öppen skoldag

Våra öppna hus är i år digitala pga Covid 19. Under två tillfällen kommer vi att livestreama med elever, lärare och rektor. Tyvärr kan du inte besöka skolan i nuläget. Vi följer FHMs rekommendationer och riktlinjer gällande Covid 19.

Student 2018

Mösspåtagning: Fre 27/4 kl 14:00 på skolgården
    Studentutspring åk3: 13/6 kl 13:00 (skolgården)

Ovan ser ni bilder från förra årets student. Fint väder med strålande sol kl 13 beställt!

• För dig som går åk 9

Öppet hus 3 och 4 februari - livestream

Våra öppna hus är i år digitala. Vi kommer att livestreama från Youtube med elever, lärare och rektor.

• Fältstudier på Globala gymnasiet

Praktiskt lärande - Fältstudier

Fältstudier har varit en central pedagogisk idé sedan starten 2004 och genomförs på lite olika sätt på alla våra program. Idén är att komma ut i verkligheten och få möjlighet att se hur det fungerar på plats och möta människor för att ta del av deras erfarenheter.

• SA Global profil Spetsutbildning

Är du intresserad av vår spetsutbildning på samhällsvetenskapsprogrammet? SA Global Spetsutbildning syftar till att ge dig en såväl breddande som fördjupande samhällsvetenskaplig utbildning, med särskilt fokus på hållbar utveckling och globala frågor. Spetsutbildning är en försöksverksamhet som, förutom hos oss på Globala gymnasiet, bedrivs på ytterligare 9 skolor runt om i landet.

• KAROLINA NY

Tvärvetenskapligt arbetssätt i projekt

Vår profil mot lärande för hållbar utveckling präglar vår skolvardag på olika sätt - från inneskor till vegetarisk mat och det tvärvetenskapliga arbetssättet i projekt.