Högskoleförberedande program

Antal: 18

• Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet har profilen globalt entreprenörskap och passar dig som vill få ett internationellt perspektiv och förstå sambanden mellan marknader, företag, organisationer och människor i en globaliserad värld.

• Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet har en global profil och passar dig som vill fördjupa din förståelse i komplexa samhällsfrågor.

• Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet passar dig som vill använda matematik och naturvetenskap för att förstå och lösa globala utmaningar.

• unga kvinnor målar vid staffli

Estetiska programmet

Estetiska programmet passar dig som vill förändra världen med estetiska medel och digitala verktyg. Du använder film, foto och digitalt skapande i olika medieproduktioner för att förstå och påverka din omvärld, samtidigt som du genom de teoretiska ämnena får en stabil grund för fortsatta högskolestudier.

Inriktning estetik och media med samhällsprofil

• Färdighetsprover estetiska programmet

För ansökan till estetiska programmet Media - och estetik på Globala gymnaset behöver du göra färdighetsprov.

Uppgiften är att skapa en berättelse med hjälp av foto, film eller bild, analogt och/eller digitalt. Du presenterar ditt arbete, från idé till färdig gestaltning, på den intervju du blir kallad till.

• Student 2020

Mot bakgrund av rådande situation kommer årets studentfirande på Globala att bli annorlunda och följa givna direktiv från Stockholms stad, Folkhälsomyndigheten och Regeringen.

Vi har tillsvidare, efter samråd med våra avgångselever och lärare, beslutat att genomföra studenten i mindre skala och alternativ form i skolans lokaler uppdelat på tre dagar (5-9 juni) enligt givna direktiv och preliminärt schema.

• Fältstudier på Globala gymnasiet

Fältstudier 2016

Här kan du följa våra elever på samhällsprogrammet i åk 3 som är ute och gör fältstudier i Mzuzu i norra Malawi och Kerela i södra Indien.

Fältstudier Kerela; Indien:
    Publicerat 4/2 kl.14:30

• Nationella program

Det finns totalt 18 nationella gymnasieprogram.

Varje program pågår under 3 år och består av gymnasiegemensamma ämnen, programgemensamma ämnen, inriktningar, programfördjupningar och gymnasiearbete.

Läsårstider

Höstterminen 2020

Start årskurs 1 och elever på Spri: onsdagen den 19 augusti

Start årskurs 2 och 3: torsdagen den 20 augusti

Julavslutning 18/12

Skolstart vårtermin 12/1

• Antagning spets

Antagning till spetsutbildning på Globala gymnasiet.

Elever som söker vårt spetsutbildning söker in på sina betyg, men får även poäng utifrån ett personligt brev och en intervju.

• Öppet hus och Öppen skoldag

Pga rådande situation kommer vi inte att kunna erbjuda infokväll 16/4 eller öppen skoldag 27/4 som planerat. Vi utreder nu eventuella alternativ. Om du har frågor - hör av dig till någon av rektorerna!

Student 2018

Mösspåtagning: Fre 27/4 kl 14:00 på skolgården
    Studentutspring åk3: 13/6 kl 13:00 (skolgården)

Ovan ser ni bilder från förra årets student. Fint väder med strålande sol kl 13 beställt!

• SA Global profil Spetsutbildning

Är du intresserad av vår spetsutbildning på samhällsvetenskapsprogrammet? SA Global Spetsutbildning syftar till att ge dig en såväl breddande som fördjupande samhällsvetenskaplig utbildning, med särskilt fokus på hållbar utveckling och globala frågor. Spetsutbildning är en försöksverksamhet som, förutom hos oss på Globala gymnasiet, bedrivs på ytterligare 9 skolor runt om i landet.

Vad är SA Globala spetsutbildning?

• KAROLINA NY

Tvärvetenskapligt arbetssätt i projekt

Vår profil mot lärande för hållbar utveckling präglar vår skolvardag på olika sätt - från inneskor till vegetarisk mat och det tvärvetenskapliga arbetssättet i projekt.