Skolan stängd på grund av sjukdom

Vid lunchtid den 14/12 beslutade skolans ledning att stänga skolan på grund av att ett stort antal elever insjuknat, troligen i sk vinterkräksjuka. Då hade ca 150 elever och personal sjukanmält sig. I samråd med Skolhälsan i Stockholm stad beslutades dessutom att skolan ska hållas stängd även torsdag och fredag och öppna åter igen måndag den 19/12. Nu kommer det att ske extra städning av samtliga lokaler. Sjukanmälda elever och personal kommer att bli kontaktade av Smittskydd Stockholm för vidare utredning angående orsaken till utbrottet. Skolhälsan och livsmedelskontrollen på miljöförvaltningen bedömer att utbrottet är vinterkräksjuka och inte kopplat till skolmaten.

För att bli av med smittan är det viktigt att alla som blir sjuka inte kommer tillbaka till skolan för tidigt. Skolhälsan rekommenderar att en är hemma minst 2 dygn efter det att en är helt symptomfri.

Emma Frankl och Anna Högfors Lindståhl, tf rektorer på Globala gymnasiet finns tillgängliga på telefon för att svara på frågor. Om du själva är sjuk och orolig ska du kontakta Vårdguiden eller vårdcentralen där du bor. Uppdaterad information till elever och personal finns tillgänglig på FRONTER.