Från Globala gymnasiet till Antarktis

Globala gymnasiets elev Fredrika Blume i NA15B deltog i en tävling att göra en logga till en expedition till Antarktis som går iväg nu i december/januari. Hon vann i sin ålerskategori och ni kan se resultatet här.

Tävlingen är en del av projektet MAGIC DML och våra naturtvåor följer tillsammans med elever på andra skolor i världen forskarnas resa. Eleverna får ta del av hur resan planeras kring logistik och vad forskarna ska undersöka och vilka metoder de använder. Våra elever kommer göra ett längre arbete utifrån olika infallsvinklar som de sammanställer i vår. Det är ett samarbete med forskare från Sverige, Chicago och även andra platser.

Jennifer Newall är doktorand inom naturgeografi och är en av dem som kommer att åka till Antarktis. Idag var hon och hälsade på oss här på Globala gymnasiet och gratulerade Fredrika till hennes vinst. Fredrikas logga kommer nämligen bli en flagga som sedan kommer ställas på Antarkis. Hur häftigt? Grattis Fredrika! Och trevlig resa Jennifer!