Är det sant att Globala erbjuder ekonomiprogrammet till hösten?

⁃    Ja, äntligen! 

Diana Wallhager är lärare på Globala gymnasiet, hon har suttit med i den utvecklingsgrupp som tagit fram det nya ekonomiprogrammet och bekräftar ryktena om det nya programmet på Globala gymnasiet. Vi passade på att fråga henne lite frågor om det nya programmet. 
 

Varför just ett ekonomiprogram på Globala? Finns det inte en massa ekonomiprogram redan på andra ställen?
⁃    Jo, det finns en mängd ekonomiprogram som fokuserar på redovisning och starta företag där vinst står i fokus. Vi på Globala har ju vår profil lärande för hållbar utveckling, och i hållbar utveckling ryms också ekonomisk hållbar utveckling. Ett ekonomiprogram hos oss kommer handla om socialt entreprenörsskap, att ta fram kreativa idéer som faktiskt kan förändra världen i en mer hållbar riktning. Det här skiljer sig från andra ekonomiprogram. Såklart kommer det handla om redovisning och vinster också, men vi vill inte starta ett ekonomiprogram bara för att starta ett ekonomiprogram, utan det måste erbjuda eleven något som är annorlunda från andra ekonomiprogram, och ofta kommer just hållbarhetsaspekten i skymundan. Ekonomin måste vara hållbar, den hänger tätt samman med den sociala och den ekologiska hållbarheten. Att se sambandet mellan dessa kommer våra elever vara experter på. 
 

Vilka kurser ingår i programmet?
⁃    Såklart de gymnasiegemensamma ämnena, men också företagsekonomi, grafisk kommunikation, psykologi och juridik. Politik och hållbar utveckling är en kurs som är speciell för Globalas ekonomiprogram. Vårt ekonomiprogram erbjuder också ganska mycket kurser i juridik, så har du svårt att välja om du ska läsa ekonomiprogrammet med inriktning juridik eller inriktning ekonomi så kan Globalas program vara rätt för dig. Vi har  en ekonomisk inriktning men ändå ganska mycket juridiska kurser i programmet så blir det lite som att du får det bästa av två världar med en bra helhetslösning. 

Vill du läsa mer om vilka kurser som ingår i det nya programmet? Läs här

Dela:
Kategorier: