Mässa för elevföreningar!

Är du intresserad av mänskliga rättigheter, av korgboll, eller är du en Harry Potter-fantast? På Globala gymnasiet finns bland annat åtta stycken elevföreningar som du som elev kan gå med i.

Igår arrangerade Globala gymnasiets elevkår en mässa dit skolans elevföreningar, skoltidningen, kaféstyrelsen och elevkårens utskott höll bokbord för att träffa nyfikna elever och berätta om sina verksamheter.

Globala gymnasiets nu aktiva föreningar är: Amnestygruppen, Korgbollsföreningen, POC (people of color), Harry Potterföreningen, Marxistiska föreningen, Feministiska föreningen, Scenarmén och Dansgruppen. Det finns också en HBTQ-grupp och en bokklubb, detta är exempel på föreningar som behöver lite extra kärlek berättar Kim som är aktiv i elevkåren.

Att gå med i en elevförening kan vara ett sätt att möta elever från andra program och årskurser än det en själv går, något som Kim tycker är viktigt för både skolan och för elever. Elevföreningarna kan också vara en trygg plats att få pusta ut på.

Om du som elev vill kontakta en av föreningarna kommer det komma upp information och beskrivning av varje förening på anslagstavlan i kafét. Där kommer det också finnas kontaktuppgifter.

Det går också bra att starta en egen förening. Det kan du göra på elevkårens hemsida. Den hittar du här.