Scenarmen flög över gökens näst

I år bjöd Globalas teatergrupp Scenarmen på föreställningen "En flög över gökens näst" - en egen variant av romanen Gökboet och filmen med samma namn. Handlingen utspelar sig på ett mentalsjukhus och Scenarmens uppsättning bjöd på många starka och jobbiga scener men även en hel del skratt.

Cecilia Wewel och Hanna Hasselqvist var båda med i år. "Vi går i ettan så det var första gången vi var med vilket tvingat oss lära mycket nytt. Vi kanske heller inte riktigt fattade hur mycket jobb det skulle vara med många saker. I början var vi ganska ostrukturerade och förstod inte att saker som exempelvis ljud, ljus, ordna reptider, scenografi osv skulle ta så mycket tid. Skjortorna till alla på scenen lyckades vi fixa från ett äldreboende!"

Regin har Julia Lichtenstein, Siri Neppelberg och Ola Björnfot stått för och det har varit ett trettiotal elever invoverade totalt. "Ett tjugotal har stått på scen men den behövs det ju en massa folk runt omkring också eftersom vi har jobbat både med teater, sång och dans."  Det bästa med hela projektet har varit den otroliga gemenskap som skapats mellan alla medverkande menar Cecilia och Hanna: "Efter den sista föreställningen för alla på skolan samlades alla i teatergruppen och det var helt underbart. Nu har vi en gemenskap som vi inte trodde kunde finnas". Det bådar gott även inför nästa år!

Dela:
Kategorier: