Andalusien nästa!

I klassrummet på plan 2 är det tissligt och tassligt - resfebern verkar redan ha infunnit sig. Imorgon kl 03:30 är det samling vid T-centralen för vidare färd mot Arlanda och så småningom till Andalusien i södra Spanien. I år är det 24 elever som läser spanska steg 4 som valt att följa med till den lilla staden Antequerai för att göra nya kulturella erfarenheter och förhoppningsvis även träna på sin spanska.

Oskar Näsman och Ida Alterå tycker att det ska bli jätteroligt men osäkra på hur mycket nytta de kommer att ha av sin spanska. "Vi har ju haft kontakt innan med de familjer som vi kommer att bo hemma hos. Jag har till exempel chattat men jag kommer nog att behöva använda mina "charad-skills" också", tror Oskar. Ida tycker att det ska bli lite läskigt att prata spanska men känner mig ändå rätt säker. "Tjejen jag ska bo hos kan dessutom lite engelska så det känns ganska tryggt." Både Ida och Oskar tycker att det ska bli kul att få uppleva en del av de kulturella skillnaderna som de tror kommer att finnas. Och Anna Lindståhl, lärare i spanska försöker få eleverna att uppdatera sin kunskap om påskhögtiden som ligger nära i tiden för besöket. "Eleverna kommer att bo i familjer och många av dem är religiösa och ser kyrkan som en naturlig samlingsplats. Även skolan som vi besöker drivs av en religiös friskoleorganisation så det kan vara bra att kunna en del om katolska kyrkan!"

Besöket är ett utbyte så om ungefär en månad kommer eleverna att få motsvarande besök från Antequerai. Då har Oskar och Ida lovat att återkomma och dela fler av sina erfarenheter från utbytet.

Eleverna kommer att vara iväg i en vecka och det kommer gå att följa en del av deras aktiviteter på på Globalas facebook.