Olgafestivalen 2014

Estetettornas numera klassiska filmfestival "Olga" är nu avslutad. Alla bidragen var fantastiska och bjöd både på allvar och djup men även många skratt.
"I år använde vi Svenska 1 tillsammans med Medieproduktion 1 i filmprojektet. Vi arbetade med olika typer av myter från exempelvis den grekiska mytologin som Persefone och Demeter och Hades. Idén var att ta vara på sensmoralen i myterna och göra en stumfilm på 3 minuter som skulle utspelas i nutid. Varje grupp fick dessutom en speciell genre att jobba utifrån, exempelvis skräck, komedi, drama, high school, action osv. Förutsättningarna har varit knappa när det gäller både medel och tid men de har verkligen varit jätteduktiga", säger Helena Larsson, lärare i svenska på programmet.

Årets vinnande film heter Love at First Sight och Malin, Oskar, Valter och Lovisa får nu ta hand om vandringspokalen "OLGA" tills nästa års festival. "Vi hade myten om Orfeus och Eurydyke och vår genre var komedi. Tillslut blev det en romantisk komedi! Själva projektet har varit ganska svårt eftersom vi varit få i gruppen men det har varit kul att göra filmen. Vi har lärt oss att det tar ganska lång tid att göra en film och att man behöver planera mycket för att få allt att funka", berättar Oskar och Malin."

Här kan ni se filmen "Love at First Sight"!

 

Dela:
Kategorier: