Nobelpristagare på besök

Onsdagen den 12 december tog Globala gymnasiets naturelever stolt emot fysikpristagarna fil.dr Serge Haroch (Fr) och fil.dr David J. Wineland (US). Efter ett bejublat musikuppträdande av elevkåren var det välkomsttal av rektor Pernilla Ericols och Boel Berg Vincent, elev på naturvetenskapliga programmet, åk 3.

Därefter intoducerade Joanna Rose, vetenskapsjournalist på Forskning och Framtid, och Per Olof Huldt från Kungliga Vetenskapsakademin fysikpriset och de två pristagarna som höll varsitt tal om sina upptäckter. 4 elever från åk 2 berättade om arbetssättet på globala genom att berätta om projektet "Glokalt" som de jobbat med nu innan jul. Besöket avslutades med en frågesund och mingel!

Här kan du läsa mer om nobelpriset i fysik på Kungliga vetenskapsakademins hemsida.