"Jag har framförallt fått med mig känslan av att mitt engagemang är viktigt och att jag vill och kan göra skillnad"

Vem är du?

Jag heter Hedda Dahlgren och tog studenten 2011 från NV (nu NASAM) - naturvetenskap med inriktning miljö och hälsa

Vad gör du nu?

Jag tog läkarexamen i januari, så nu jobbar jag som vikarierande underläkare på Universitetssjukhuset i Örebro. På min fritid är jag engagerad i en tjejjour.

Vad har du tagit med dig från Globala som du har nytta av i dina studier/arbetsliv?

Att arbeta i projekt! Läkarprogrammet i Örebro har också mycket problembaserat lärande, så för mig kändes arbetssättet naturligt. Jag har fått med mig ett helhetstänk som rymmer alltifrån antibiotikaresistens, folksjukdomar i olika delar av världen och hur vi kan studera ojämlikheter i hälsa och tillgång till sjukvård. Men framförallt har jag fått med mig känslan av att mitt engagemang är viktigt och att jag vill och kan göra skillnad!

Vad var bäst med Globala?

Utvecklande diskussioner och stark gemenskap med både elever och lärare. Och att jag träffade vänner för livet.

Något oförglömligt minne från din tid hos oss?

Ett av de första projekten vi hade på Globala var Ut i Skogen där vi skulle tälta, laga mat på stormkök och lära känna de båda NV- klasserna. Det här var första och senaste gången som jag tältade men jag blir så inspirerad när jag tänker tillbaka på det, det var så häftigt!

Vad är ditt nästa steg i livet?

I september börjar jag som AT-läkare med forskningsinriktning på kvinnokliniken, jag ska studera symtom och besvär efter förlossning.