Till innehåll på sidan

"Jag hade aldrig jobbat med det jag gör idag om det inte vore för vissa av de lärarna jag hade under min gymnasietid."

Bild: RFSL Ungdom

 

Vem är du?

Jag heter Alexandra Politidis Palm och tog studenten från Samhällsvetenskapsprogrammet Global 2009.

Vad gör du nu?

Jag arbetar som asyljurist för RFSL ungdomsprojekt Newcomers Youth. Vi har precis vunnit UNDPs pris för bästa inkludering inom ramen för de Globala målen! (April 2018)

Vad har du tagit med dig från Globala som du har nytta av i dina studier/arbetsliv?

En generell förståelse för hur komplexa internationella och globala frågor är och hur olika frågor hänger samman med varandra. När jag började på universitetet kände jag att jag hade en god grund att stå på när det gällde internationella relationer, samhällsteorier och genusvetenskap.

Vad var bäst med Globala?

Lärarna. De var motiverade och passionerade för sina ämnen. När lärarna är inspirerade smittar det av sig. Jag hade aldrig jobbat med det jag gör idag om det inte vore för vissa av de lärarna jag hade under min gymnasietid.

Något oförglömligt minne från din tid hos oss?

Det finns såklart många! Gymnasiet är en omvälvande tid i livet vilken skola du än väljer att gå på. Men för mig var det speciellt få komma till en skola och en klass där fler än jag var intresserad av politik och samhällsfrågor. Och några av de klasskompisarna är fortfarande mina bästa vänner. Men om jag ska välja ett minne så måste det ändå vara när vi var på fältstudieresa i Nicaragua. En oförglömlig resa på många sätt som gav mig insikter som jag inte hade kunnat läsa mig till. Under ett års tid undervisade jag även på Globala som lärare i internationella relationer. Det var ett väldigt givande år för mig, för jag lärde mig så otroligt mycket av att undervisa.

Vad är ditt nästa steg i livet?

Det finns så mycket att göra när det gäller frågorna som jag arbetar med - asyl och hbtq. Så mitt nästa steg är att fortsätta arbeta för att åstadkomma förbättringar inom det här fältet. Men jag skulle även vilja hitta mer tid för andra intressen jag har. Det är väl en ständig balansgång det där...

 

Tillsammans med kollegor fr RFSL Ungdom vann Alexandra pris för "bästa inkludering" för projektet Newcomers Youth på UNDP:s vårgala 17 april 2018 Läs mer om priset och galan här 

 

Dela:
Kategorier: