"Globala Gymnasiet lärde mig otroligt mycket om hållbar utveckling och om hur världen fungerar. "

Vem är du?

Jag heter Tuva Wrenfelt och tog studenten från NA - naturvetenskap och samhälle med profil hälsa och miljö år 2013.

Vad gör du nu?

Idag studerar jag till att bli miljövetare på kandidatprogrammet Biologi- och miljövetenskap på Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala. Kunde inte hittat en bättre plats att studera på! SLU är ett litet universitet men har många bra utbildningar inom hållbar utveckling, bland annat agronomprogrammen. Men jag valde att studera till miljövetare då jag får en bra naturvetenskaplig grundutbildning på tre år och därefter kan välja fritt på masterutbildning. Jag stormtrivs på SLU då en lär känna många personer från olika program och får ett riktigt bra kontaktnät inför framtiden, samtidigt som man kan ta del av allt studentliv inne på nationerna i Uppsala! Jag extrajobbar även som hållbarhetscoach för två hotell i hotellkedjan Nordic Choice Hotels, ett jobb jag fått via företaget Sustainargies. Riktigt kul att kunna arbeta med något utanför studierna som en kan ha nytta av i framtiden!

Vad har du tagit med dig från Globala?

Mycket! Globala Gymnasiet lärde mig otroligt mycket om hållbar utveckling och om hur världen fungerar. Det har gett mig en väldigt bra grund att stå på, framförallt när jag har börjat studera på universitetet och redan är bekant med flertalet begrepp som är nya för många andra. Redan på Globala tyckte jag att det var väldigt kul att arbeta i grupp och med större projekt, vilket jag haft otrolig nytta av både i universitetslivet och på jobb!

Vad var bäst med Globala?

Väldigt svårt att säga då det var så många bra saker som bidrog till en väldigt härlig tid. Underbara vänner, gemenskapen, kloka och engagerade lärare och en känsla av att en hade hittat hem.

Något oförglömligt minne från din tid hos oss?

Flera! Men ett av de absolut bästa var nog klimatrollspelen i projektet Klimat. Tufft, lärorikt och roligt att förhandla fram och tillbaka med olika ”länder”. Samtidigt som en fick lära känna många andra från de andra utbildningarna!

Vad är ditt nästa steg i livet?

Våren 2019 tar jag examen från min kandidatutbildning på Sveriges Lantbruksuniversitet. Därefter vill jag läsa en masterutbildning som heter Social-Ecological Resilience for Sustainable Development på Stockholm Resilience Centre (Stockholms Universitet). Om jag inte kommer in på den så kommer jag troligtvis plugga vidare på en masterutbildning på SLU, det är bra utbildningar och jag trivs så bra här ändå! Sedan hoppas jag på att kunna komma ut på arbetsmarknaden och förhoppningsvis hjälpa företag till att arbeta mot en hållbar utveckling. Det är sånt engagemang som verkligen gör mig lycklig!