Till innehåll på sidan

Reservantagning

Reservintag/byten åk1

Efter skolstart i augusti kan vi ta in reserver enligt turordning på gymnasieantagningens reservlista, om plats finns. Efter 31 augusti kan vi, om det fortfarande finns platser kvar,  ta in reserver via skolans reservkölista.

Om du inte står med på gymnasieantagningens reservlista och vill anmäla dig som reserv måste du fylla i vårt digitala ansökningsformulär nedan och ladda upp dina grundskolebetyg. Du kommer då att ställas i skolans reservkölista.

Rangordning av elever på skolans reservkölista görs efter betyg.

Vid ansökan efter höstlovet behöver vi också tillgång till din individuella studieplan som du också laddar upp i det digitala ansökningsformuläret.

 

Reservintag/byten åk 2 och 3

Om du vill byta skola och börja på Globala till åk 2 eller 3 kan du ställa dig i kö. För att kunna byta är det viktigt du läser/har läst ungefär samma kurser som ingår i våra program. Du kan själv göra en bedömning genom att gå in och titta på respektive programs poängplan (under "Våra utbildningar"). För att ställa dig i kö ska du fylla i vårt digitala ansökningsformulär nedan. 

 

DIGITALT ANSÖKNINGSFORMULÄR

OBSERVERA att din ansökan gäller innevarande termin och måste förnyas om du vill stå kvar i kön till nästkommande termin.

 

Vid frågor kontakta skolans studie- och yrkesvägledare Sofia Sundberg, sofia.sundberg@edu.stockholm.se