Till innehåll på sidan

"En sak som jag tror jag kommer att ha stor nytta av är förmågan att reflektera och kritiskt granska för att försöka förstå hur världen (och andra saker) fungerar"

Vem är du?

Jag heter Ebba Vidén och tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet 2011 från Globala. 

Vad gör du nu?

Jag studerar till Civilingenjör i Industriell Ekonomi vid Luleå tekniska universitet och skriver just nu mitt examensarbete på Ericsson om vad som kallas ”affärsekosystem” som bildas kring självkörande bilar. Det är superintressant att dels förstå tekniken som möjliggör att bilar blir självkörande - men än mer spännande är det att få en bild av vilken potential denna teknik har att förändra samhällen. En förändring som innebär att vi kan minska både klimatpåverkan och öka säkerheten i trafiken. För dig som vill kombinera kunskaper inom teknik med förståelse för affärer och innovation kan jag rekommendera att studera Industriell ekonomi.  Jag har i min utbildning fått fortsätta att kombinera teknik och samhälle samt studera något jag brinner för – precis som på Globala. 

Vad har du tagit med dig från Globala som du har nytta av i dina studier/arbetsliv?

Jag har tagit med mig mycket från Globala men en sak som jag tror jag kommer att ha stor nytta av är förmågan att reflektera och kritiskt granska för att försöka förstå hur världen (och andra saker) fungerar. Det har jag haft stor nytta av både i mina studier och i arbete. Konsten att arbeta i grupp tar jag också med mig - något som jag nog tog lite för givet under Globalatiden men som inte alls är lika självklart för de som inte har övat. 

Vad var bäst med Globala?

Engagemang från lärare och elever så klart! Men också att studera tvärvetenskapligt - det blir så mycket mer intressant då.

Något oförglömligt minne från din tid hos oss?

I ett projekt så skulle klassen studera hur blodsockernivåer påverkas av vad man äter. En grupp fick äta glass medan jag med min grupp fick äta grapefrukt - då va jag avis...

Vad är ditt nästa steg i livet?

I augusti börjar jag arbeta som managementkonsult i Stockholm. Det blir skoj!
 
 

Dela:
Kategorier: