Elevkåren

Välkommen till elevkåren på Globala gymnasiet!

Vad är en elevkår?

Elevkåren har som främsta syfte att gynna medlemmarnas intressen och verka för en jämlik och välmående skola. Den utgörs av alla elever på skolan och dess verksamhet leds främst av en styrelse som är framröstad av medlemmarna. Alla medlemmar i kåren har möjlighet att sitta i styrelsen och leda arbetet framåt. Elevkåren är en medlemsorganisation under Sveriges Elevkårer. Av dem får vi pengar för varje elev på skolan som väljer att gå med i elevkåren. Det är alltså helt frivilligt att vara med, men ju fler elever som är det desto roligare skolgång kan elevkåren skapa.

Styrelse

Elevkårsstyrelsen på Globala består idag av Eli Båvner Lorentzi (ordförande), Olof Hanson Wallgren (vice), Tuva Carneholm (sociala utskottet), Astrid Elvin (idrottsutskottet), Esaias Oljons (PR-ansvarig) och Sigge Roxström (ekonomiansvarig). Ändringar kan ske ifall ytterligare medlemmar är intresserade av att medverka i styrelsen. Som nämnt kan alla medlemmar sitta i styrelsen, men utöver den finns både föreningar och utskott. Utskott hanterar specifika frågor i styrelsen som t.ex event eller elevdemokrati. En kan sitta både i styrelsen och i utskott eller bara verka genom styrelsen eller utskotten, det beror helt på vad en vill genomföra. Mer information om vardera utskott finns på vår hemsida.

Elevföreningar

Föreningar kan startas av alla elever på skolan och kan vara vad som helst som inte går emot våra stadgar (regler). Det finns redan flera föreningar en kan gå med i idag, eller så kan en starta en helt ny.

Varför ska du vara med i kåren?

Kåren är ett fantastiskt sätt att lära känna nya människor och ha roligt, för att hänga med på det senaste bör ni lägga till oss på FACEBOOK och följa oss på Instagram @globalaselevkar

Eller kolla in KÅRENS EGNA HEMSIDA!