Till innehåll på sidan

Här har vi samlat information för dig som går i åk 9. Ett bra sätt att lära dig mer om skolan är att chatta med våra elever på Gymnasiemässan eller se oss livestream på Öppet hus. Du kan också titta på filmer om skolan eller se våra elevers vardag i sociala medier.

Gymnasiemässa 19-21 november 2020

Besök gärna vår monter på den digitala gymnasiemässan!

Vi finns på plats under hela mässans öppetider:
torsdag klockan 8.30 -17.00
fredag klockan 8.30 -17.00
lördag klockan 9.00 -16.00

Välj om du vill träffas med bild i ett videomöte eller om du vill chatta med oss. Vi har en chatt per program. I montern finns också våra nya filmer, ny broschyr och annan intressant information.
Gå till mässan

Öppet hus - livestream

Våra öppna hus är i år digitala pga Covid 19. Under två tillfällen kommer vi att livestreama från Instagram med elever, lärare och rektor. Tyvärr kan du inte besöka skolan i nuläget. Vi följer FHMs rekommendationer och riktlinjer gällande Covid 19.

Datum och tider för digitala öppna husen:

• 9 december klockan 17.15-18.00
  • 4 februari klockan 17.15-18.00

Under vår livestream kommer elever att svara på dina frågor. Du kommer kunna ställa dina frågor live. Lärare och rektor är också på plats. Följ oss på Instagram där vi lägger upp information inför de öppna husen.

För att se våra elevers vardag - följ oss gärna på Instagram och Facebook

Filmer

Titta gärna på våra filmer för att förstå mer hur det är att gå på skolan. Det finns en film om skolan, en film per program och kortfilmer där elever och lärare berättar om skolan.

Antagning

Du söker till Globala gymnasiet genom Gymnasieantagningen Stockholms län. På Gymnasieantagningens hemsida hittar du Globala gymnasiet lättast om du först väljer; sök Stockholms län, sedan väljer; på viss skola och sedan hittar du Globala gymnasiet i listan som följer.

Rangordning

För att öka chanserna att komma in är det viktigt att du väljer den utbildning du helst vill gå hos oss i 1:a hand. Om du kan tänka dig en annan utbildning eller inriktning (på t ex Naturvetenskapsprogrammet) som vi erbjuder och vill gå hos oss väljer du den i 2:a hand och så vidare.

Vem kan söka?

Alla som bor i Stockholms kommun kan söka till Globala gymnasiet. Om du bor utanför kommunen finns det ett så kallat samverkansavtal med kommuner i Stockholms län. För aktuell information se Gymnasieintagningens information om samverkansavtal (www.gyantagningen.se).

Antagning till SA Global Spetsutbildning

Till SA Global Spetsutbildning kan du söka var du än bor i landet eftersom det är riksintag till spetsutbildningar. Vi tar in 15-20 elever varje år, och du söker med hjälp av betyg, en skriftlig motivering till varför du vill gå utbildningen samt en intervju. Vi kallar alla som har sökt utbildningen i första och andra hand på intervju, och ibland även tredje hand. Efter valet blir du kallad till intervju och du får då också instruktioner angående den skriftliga motiveringen som vi vill ta del av innan intervjun. Intervjuerna sker i mars på skolan. Efter omvalet i maj kommer ytterligare intervjuer att genomföras med nya första- och andrahandssökande.

Reservintag/byten åk1

Efter skolstart i augusti kan vi ta in reserver enligt turordning på gymnasieantagningens reservlista, om plats finns. När gymnasieantagningens reservlista är slut kan vi, om det fortfarande finns platser kvar,  ta in reserver via skolans reservkölista. Om du inte står med på gymnasieantagningens reservlista och vill anmäla dig som reserv måste fylla i det här formuläret: https://globalagymnasiet.stockholm.se/formular/reservantagning. Rangordning av elever på skolans reservkölista görs efter betyg.

Reservintag/byten åk 2 och 3

Om du vill byta skola och börja på Globala till åk 2 eller 3 kan du ställa dig i kö. För att kunna byta är det viktigt du läser/har läst ungefär samma kurser som ingår i våra program. Du kan själv göra en bedömning genom att gå in och titta på respektive programs poängplan (under "Våra utbildningar"). För att ställa dig i kö ska du fylla i det här formuläret: https://globalagymnasiet.stockholm.se/formular/reservantagning

Reservintag/byte till oss på Språkintroduktion

Om du vill börja eller byta till Globalas språkintroduktion - maila vår SYV för mer information. Om du redan har en plats på språkintroduktion på en annan skola i Stockholm stad måste du först tala med din SYV på din skola om att du vill byta. För mer information maila vår studie- och yrkesvägledare Sofia Sundberg - sofia.sundberg@edu.stockholm.se