För dig som går åk 9

Här har vi samlat information för dig som går i åk 9. Titta gärna på våra Öppna hus som vi livestreamade i februari. Du kan också titta på filmer om skolan eller se våra elevers vardag i sociala medier. Under omvalsperioden har vi ett nytt Öppet hus, den 6 maj.

Öppet hus i maj

Den 6 maj har vi digitalt öppet hus klockan 18.00-19.00. Du kommer då att få träffa elever, lärare och rektor när vi livesänder från skolan. Länk till livestream kommer vi att publicera här och på våra sociala medier.

Öppet hus - titta igen

I början av februari livesände vi Öppet hus. Du kan titta på allt nu i efterhand

Samhällsvetenskapliga programmets öppet hus
Ekonomiprogrammets öppet hus
Estetiska programmets öppet hus
Naturvetenskapsprogrammets öppet hus

Tyvärr kan du inte besöka skolan i nuläget. Vi följer FHMs rekommendationer och riktlinjer gällande Covid 19.

Elever svarar på Instagram

Vi lånade ut vårt Instagramkonto till fyra av våra elever som svarade på frågor från nyfikna årskurs 9 elever. Du kan se frågorna och svaren på Instagram,  klicka på Stories höjdpunkter “Fråga Estet”, “Fråga Sam”, “Fråga Natur”, “Fråga Ekonomi”

Filmer

I våra filmer på Youtube kan du titta på skolans lokaler och höra elever, lärare och rektor berätta mer om skolan.

Livet efter Globala

Är du nyfiken på vad du kan göra när du har gått klart din utbildnig hos oss? Livet efter Globala kan du läsa intervjuer med tidigare elever

Gymnasiemässa

I november 2020 deltog vi på den digitala gymnasiemässan.  Våra elever och lärare chattade med många nyfikna besökare. Gymnasiemässan är årligt åtekrommande, och vi ser fram emot 2021 års mässa!

Antagning

Du söker till Globala gymnasiet genom Gymnasieantagningen Stockholms län. På Gymnasieantagningens hemsida hittar du Globala gymnasiet lättast om du först väljer; sök Stockholms län, sedan väljer; på viss skola och sedan hittar du Globala gymnasiet i listan som följer.

Rangordning

För att öka chanserna att komma in är det viktigt att du väljer den utbildning du helst vill gå hos oss i 1:a hand. Om du kan tänka dig en annan utbildning eller inriktning (på t ex Naturvetenskapsprogrammet) som vi erbjuder och vill gå hos oss väljer du den i 2:a hand och så vidare.

Vem kan söka?

Alla som bor i Stockholms kommun kan söka till Globala gymnasiet. Om du bor utanför kommunen finns det ett så kallat samverkansavtal med kommuner i Stockholms län. För aktuell information se Gymnasieintagningens information om samverkansavtal (www.gyantagningen.se).

Antagning till SA Global Spetsutbildning

Till SA Global Spetsutbildning kan du söka var du än bor i landet eftersom det är riksintag till spetsutbildningar. Vi tar in 15-20 elever varje år, och du söker med hjälp av betyg, en skriftlig motivering till varför du vill gå utbildningen samt en intervju. Vi kallar alla som har sökt utbildningen i första och andra hand på intervju, och ibland även tredje hand. Efter valet blir du kallad till intervju och du får då också instruktioner angående den skriftliga motiveringen som vi vill ta del av innan intervjun. Intervjuerna sker i mars på skolan. Efter omvalet i maj kommer ytterligare intervjuer att genomföras med nya första- och andrahandssökande.

Antagninspoäng

Siffrorna gäller meritvärdet efter slutlig antagning i augusti 2020.

EK - Inriktning ekonomi med profil globala entreprenörskap (nytt HT 2018)
Lägst 227,5 poäng
Median 240 poäng

ES - Inriktning estet och media, samhällsprofil
Lägst 247 poäng
Median 470 poäng

NA - Inriktning naturvetenskap och samhälle, profil hållbar utveckling
Lägst 225 poäng
Median 295 poäng

NA - Inriktning naturvetenskap, profil hållbar utveckling
Lägst 275 poäng
Median 302,5 poäng

SA - Inriktning samhällsvetenskap, global profil
Lägst 260 poäng
Median 282,5 poäng

SA - Spetsutbildning, global inriktning
Lägst 328,5 poäng
Median 380 poäng

Reservintag/byten åk1

Efter skolstart i augusti kan vi ta in reserver enligt turordning på gymnasieantagningens reservlista, om plats finns. När gymnasieantagningens reservlista är slut kan vi, om det fortfarande finns platser kvar,  ta in reserver via skolans reservkölista. Om du inte står med på gymnasieantagningens reservlista och vill anmäla dig som reserv måste fylla i det här formuläret: https://globalagymnasiet.stockholm.se/formular/reservantagning. Rangordning av elever på skolans reservkölista görs efter betyg.

Reservintag/byten åk 2 och 3

Om du vill byta skola och börja på Globala till åk 2 eller 3 kan du ställa dig i kö. För att kunna byta är det viktigt du läser/har läst ungefär samma kurser som ingår i våra program. Du kan själv göra en bedömning genom att gå in och titta på respektive programs poängplan (under "Våra utbildningar"). För att ställa dig i kö ska du fylla i det här formuläret: https://globalagymnasiet.stockholm.se/formular/reservantagning

Reservintag/byte till oss på Språkintroduktion

Om du vill börja eller byta till Globalas språkintroduktion - maila vår SYV för mer information. Om du redan har en plats på språkintroduktion på en annan skola i Stockholm stad måste du först tala med din SYV på din skola om att du vill byta. För mer information maila vår studie- och yrkesvägledare Sofia Sundberg - sofia.sundberg@edu.stockholm.se