"Det viktigaste jag tagit med mig från Globala är ett stort engagemang och goda grundkunskaper i frågor om hållbar utveckling"

Vem är du?

Jag heter Ylva Palmgren och tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet på Globala år 2017.

Vad jag gör nu?

Just nu läser jag ett ettårigt tvärvetenskapligt program som heter Hållbar samhällsutveckling på Stockholms Universitet.

Vad jag tagit med mig från Globala?

Det viktigaste jag tagit med mig från Globala är ett stort engagemang och goda grundkunskaper i frågor om hållbar utveckling som varit till mycket hjälp i min nuvarande utbildning. Att jag lärde mig grupparbeta effektivt på Globala har också varit till stor nytta.

Det bästa med Globala?

Det bästa med Globala var de tvärvetenskapliga och verklighetsförankrade projekten, de engagerade lärarna och den fina stämningen vi hade i klassen.

Ett oförglömligt minne?

Något från Globala som jag aldrig glömmer är klimatrollspelet i tvåan som slutade med att bl.a. vi (Ryssland), USA och Australien stormade ut ur mötessalen i protest mot att utvecklingsländernas alldeles för progressiva resolution gick igenom. Det projektet var både väldigt roligt och lärorikt!

Nästa steg i livet?

I höst ska jag börja läsa kandidatprogrammet i biogeovetenskap vid Stockholms Universitet eller miljövetenskap vid SLU.