Till innehåll på sidan

Alumni - Livet efter Globala

Vår första kull på 96 studenter sprang ut 2007. Sedan dess har antalet ökat i takt med att skolan vuxit med fler program. Så, du tar studenten från Globala - och sedan då?

Vilka utbildningar läser våra före detta Globalare?

Några av dem vi haft kontakt med berättar att de nu studerar på bl.a. KTH, Stockholms Universitet, Sveriges Lantbruksuniversitet, Linköpings Universitet, Luleå Universitet eller på högskolor runt om i landet. Många av dessa läser ingenjörsutbildningar, biomedicin/biologi, teknik och miljö, samhällsplanering, miljövetenskap, management, juridik, språk, läkarlinjen eller lärarutbildningen. Vissa har valt att flytta utomlands för att studera eller tagit sabbatsår för att bara resa.

Vilka yrken har våra före detta Globalare?

De flesta av våra studenter från 2007-2013 är nu yrkesverksamma. Många arbetar som lärare andra arbetar till exempel som Samhällsplanerare - Borgarrådssekreteterare - Marknadsförare - Asyljurist - Marknadsanalytiker - Manusredaktör SVT- Jurist på advokatbyrå - Filmregissör - Business operations analyst - Gruppledare UNICEF - Handläggare Ungdomsstyrelsen - Jurist på Upphandlingsmyndigheten - Digital specialist - Radioreporter SR. Mot bakgrund av de utbildningar som studenter efter 2013 nu läser kommer vi snart se yrkesverksamma läkare, biologer, miljövetare, ekonomer, fler lärare, samhällsplanerare och ingenjörer.

Porträtt - Livet efter Globala

Läs om några av våra före detta elever nedan:

Alexandra Politidis Palm - f.d. elev på SA global som tog studenten 2009 - numera asyljurist

Hedda Dahlgren - f.d. elev på NASAM som tog studenten 2011 - numera underläkare

Felicia Hogan - f.d. elev på NASAM som tog studenten 2013

Tuva Wrenfelt - f.d. elev på NASAM som tog studenten 2013

Dzemila Sukurica - f.d. elev på NASAM som tog studenten 2015

Alumninätverk och alumniförening

Globalas alumninätverk är öppet för alla elever som tagit studenten på Globala. Nätverket startade under våren 2018 och byggs upp eftersom. Målet är att nätverket ska starta en alumniförening som sedan kan samarbeta med skola i olika syften. Är du en före detta Globalare och vill gå med i vårt alumninätverk? Fyll i dina uppgifter och svara på lite frågor genom formuläret i länken nedan.

Ja - jag vill gå med i alumninätverket!

Vill du veta mer samt kanske vara en del i att starta upp en alumniförening - fristående från men i nära samarbete med skolan? På onsdag 22 januari 2020 kommer ett första möte att ske i syfte att starta en ideell förening - "Globala gymnasiets alumner". Om du vill veta mer om vad det innebär - kontakta Axel Singh, fd elev på Samhällsvetenskapsprogrammet på axel.singh@hotmail.se annars är du välkommen, förutsatt att du OSA:ar till Axel, att delta i mötet den 22 januari. 

 

 

 

Dela:
Kategorier: