Alumni - Livet efter Globala

Livet efter Globala?

Vår första kull på 96 studenter sprang ut 2007. Sedan dess har antalet ökat i takt med att skolan vuxit med fler program. Så, du tar studenten från Globala - och sedan då? 

Vilka utbildningar läser våra före detta Globalare?

Några av dem vi haft kontakt med berättar att de nu studerar på bl.a. KTH, Stockholms Universitet, Sveriges Lantbruksuniversitet, Linköpings Universitet, Luleå Universitet eller på högskolor runt om i landet. Många av dessa läser ingenjörsutbildningar, biomedicin/biologi, teknik och miljö, samhällsplanering, miljövetenskap, management, juridik, språk, läkarlinjen eller lärarutbildningen. Vissa har valt att flytta utomlands för att studera eller tagit sabbatsår för att bara resa.

Vilka yrken har våra före detta Globalare?

De flesta av våra studenter från 2007-2013 är nu yrkesverksamma. Många arbetar som lärare andra arbetar till exempel som Samhällsplanerare - Borgarrådssekreteterare - Marknadsförare - Asyljurist - Marknadsanalytiker - Manusredaktör SVT- Jurist på advokatbyrå - Filmregissör - Business operations analyst - Gruppledare UNICEF - Handläggare Ungdomsstyrelsen - Jurist på Upphandlingsmyndigheten - Digital specialist - Radioreporter SR. Mot bakgrund av de utbildningar som studenter efter 2013 nu läser kommer vi snart se yrkesverksamma läkare, biologer, miljövetare, ekonomer, fler lärare, samhällsplanerare och ingenjörer.

Vad innebär alumni-nätverket på Globala?

Globalas alumninätverk är öppet för alla elever som tagit studenten på Globala. Nätverket startade under våren 2018 och byggs upp eftersom. Målet är att nätverket ska starta en alumniförening som sedan kan samarbeta med skola i olika syften.

Alumni-aktiviteter

Förutom att bjuda in alumni-elever som särskilda gästföreläsare kopplat till vår undervisning eller i studievägledande syfte, planerar vi att bjuda in till ett exklusivt alumnimingel i början av november i samband med att skolan firar att vi serverat vegetarisk mat i 10 år och funnits som skola i 15 år! 

Porträtt - Livet efter Globala

Läs om några av våra före detta elever nedan:

Alexandra Politidis Palm - f.d. elev på SA global som tog studenten 2009 - numera asyljurist

Hedda Dahlgren - f.d. elev på NASAM som tog studenten 2011 - numera underläkare

Felicia Hogan - f.d. elev på NASAM som tog studenten 2013

Tuva Wrenfelt - f.d. elev på NASAM som tog studenten 2013

Dzemila Sukurica - f.d. elev på NASAM som tog studenten 2015

Nyfiken före detta Globalare?

Är du en före detta Globalare och vill gå med i vårt alumni? Fyll i dina uppgifter och svara på lite frågor genom formuläret i länken nedan.

Ja - jag vill gå med i alumninätverket!

Vill du veta mer eller har du idéer på hur vi kan utveckla alumni-verksamheten - kanske är du en av dem som vill ta initiativ i att starta en alumniförening?

Hör då av dig till  Sofie (en av rektorerna)  sofie.abrahamsson@edu.stockholm.se

 

Dela:
Kategorier: