Sjukanmälan och ledighet

Att sjukanmäla och ta del av frånvaro

Som vårdnadshavare kan du lätt anmäla frånvaro och ta del av frånvaro med hjälp av e-leg, Bank-id eller Mobilt bank-id. Du behöver inte anmäla eller registrera dig som vårdnadshavare utan allt sker automatiskt via en central databas. Det är bara att logga in!

Under höstterminen 2016 är Globala gymnasiet med i ett försöket Måltidsoptimering. Syftet med försöket är att minska på matsvinnet, och därför ska sjukanmälan göras innan klockan 8.30, så att våra kockar kan anpassa mängden mat efter elever. Sjukanmälan görs som vanligt, men ska in innan klockan 8.30.

Mer information om Måltidsoptimering finns i filmen här:

Mrs Frankl och Stålis har ordet - v. 45

OBS: Som skola är vi dock skyldiga att meddela när du som elev/ditt barn har oanmäld frånvaro. För att kunna ta del av denna tjänst måste du som vårdnadshavare registrera din mail och mobil-nummer i vårt frånvarosystem Skola 24. Du gör det under inställningar. Då får du som vårdnadshavare ett mail eller sms direkt då ditt barn har oanmäld frånvaro.

Länken till Skola 24 finns i menyraden längst upp på hemsidan alt skriva in adressen: http://skola24.stockholm.se i din webbläsare.

Här finns en instruktionsfilm om hur du gör för att registerara frånvaro och ta del av frånvaron: https://youtu.be/q-FlLraCY30

Support med inloggning
Om du får problem med att logga in ska du ta kontakt med stadens medborgarsupport:
Mail: e-support@stockholm.se    Telefon: 08-508 00 508

Frånvaroanmälan via telefon:
Du kan också sjukanmäla på telefon. Sjukanmälan före klockan 8.30 sker på telefonnummer 0515-77 70 21.

OBS: om du endast ska vara ledig en del av dagen (exempelvis för läkarbesök) ska du alltid ringa 08-508 39 864 oavsett tid på dagen om du inte anmäler själv digitalt på Skola 24.

Du kan också få tillgång till epost och sms vid oanmäld frånvaro från Skola24 genom att du som vårdnadshavare skickar ett mail till globalagymnasiet@stockholm.se med följande information:

Ärenderaden: Anmälan Skola 24

Elevens för- och efternamn
Klass
Vårdnadshavare 1
Mailadress
Vårdnadshavare 2, i förekommande fall
Mailadress

Du får ett mejl av oss med instruktioner och aktiveringskod när du blivit registrerad för tjänsten.

Ledighet
Skolan kan ge ledighet för ex närvaro vid begravning eller liknande. Ledighet ska ansökas på blankett som finns här.

På skolverket kan du läsa om de nya reglerna som gäller vid elevers frånvaro i gymnasieskolan. Klicka här!

Har du frågor kring frånvaroregisteringen på Globala gymnasiet, ta kontakt med:
Maureen Nalunga, IT-pedagog
E-post: maureen.nalunga@stockholm.se