Du söker till Globala gymnasiet genom Gymnasieantagningen Stockholms län.
På Gymnasieantagningens hemsida hittar du Globala gymnasiet lättast om du först väljer; sök Stockholms län, sedan väljer; på viss skola och sedan hittar du Globala gymnasiet i listan som följer.

Vem kan söka?
Alla som bor i Stockholms kommun kan söka till Globala gymnasiet. Om du bor utanför kommunen finns det ett så kallat samverkansavtal med kommuner i Stockholms län. Detta betyder att alla elever som bor i kommuner med samverkansavtal söker till Globala gymnasiet på lika villkor som elever från Stockholms kommun. Kommunerna som har avtal är: Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haningen, Huddinge, Håbo, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Stockholm, Södertälje, Sundbyberg, Tyresö, Täby, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker.

För aktuell information se Gymnasieintagningens information om samverkansavtal

Antagning till SA Global Spetsutbildning
Till SA Global Spetsutbildning kan du söka om du bor i hela landet eftersom det är riksintag. Vi tar in 30 elever och du söker med hjälp av betyg, en skriftlig motivering varför du vill gå utbildningen samt intervju. Vi kallar alla som sökt utbildningen i första och andra hand på intervju, och ibland även tredje hand. Efter valet kommer du att få besked om du blir kallad samt instruktioner om vart du ska skicka den skriftliga motiveringen som vi vill ta del av innan intervjun. Intervjuerna kommer att ske under mars här på skolan. Efter omvalet den i maj kommer ytterligare intervjuer att göras av eventuellt nya första- och andrahandssökande. Du som redan gjort en intervju under den första antagningen kommer alltså inte att kallas igen.
Motiveringen och intervjun kan ge 1-20 poäng vilket sedan räknas om och läggs till det befintliga betyget. Om du som söker har A betygspoäng från grundskolan (max 340) och B poäng från motiveringen och intervjun beräknas den totala poängen med formeln: A + 4 X B. Maximalt kan man få 420 poäng.

Några viktiga datum  2017

Onsdag 18 januari - Hemsidan www.gyantagningen.se öppnas för ansökan

Onsdag 15 februari - Hemsidan www.gyantagningen.se stängs för ansökan kl 24.00

Tisdag em 18 april - Hemsidan www.gyantagningen.se öppnas för visning på eftermiddagen av antagningsresultat

Torsdag 20 april - Hemsidan www.gyantagningen.se öppnas för omval

Måndag 15 maj - Sista dag för omval, hemsidan stängs kl 24.00

Fredag 30 juni - Resultatet av slutlig antagning visas på www.gyantagningen.se och på elevens sida på Dexter

Reservintagning
Reservantagningen tas över av skolorna i samband med skolstarten. Du kan kontakta oss direkt för att få veta vilken plats du har i kön eller om du är intresserad av att ställa dig i kö.
Om du har en reservplats och är intresserad av att få en plats hos oss behöver du vara aktiv och kontakta oss redan vid skolstart för att vara säker på att vi har rätt kontaktuppgifter til dig.

KODER: ANSÖKAN

ESEST000SA-GL = ES Estetik och media - bild- och samhällsprofil
NANAS000H-GL = NA Naturvetenskap och samhälle - miljö- och hälsoprofil
SASAM000G-GL = SA Samhällsvetenskap Global profil
SASAM0S - GL = SA Samhällsvetenskap Global profil Spetsutbildning
IMSPR000NA-GL = Programförberedande språkintroduktion NA
IMSPR000SA-GL = Programförberedande språkintroduktion SA

FAKTA SPETSUTBILDNING

• Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning samhällsvetenskap global profil, spetsutbildning.
  • 30 platser
  • Riksintag
  • Antagning på betyg, intervju och prsonligt brev
  • Anmälningskod: SASAM0S-GL