Jag vill förändra världen med bilder!

Fanny Ahlgren har precis börjat i ettan på det estetiska programmet på Globala gymnasiet och här berättar hon om sitt gymnasieval:

"Jag har alltid känt mig som en estetmänniska och var väldigt säker på mitt gymnasieval. Men egentligen valde jag kanske skola före program så hade det inte blivit det estetiska programmet så hade jag gått samhälle på Globala eftersom det är viktigt med ett samhällsfokus för mig.

I framtiden vill jag använda mig av bilder, kommunikation, utbildning på något sätt för att kunna påverka. Nu lär vi oss redigera film, bearbeta bilder med photoshop vilket är jätteroligt. Jag vill förändra världen med bilder och den här utbildningen kommer att skapa en bra grund för det. Det är jag säker på!

Arbetssättet, med tvärvetenskapliga projekt kände jag inte till så mycket innan men det lät spännande. Nu gillar jag det jättemycket och förstår inte varför inte fler skolor jobbar så. Jag känner mig aktiv och lär mig otroligt mycket! 

Skillnaden mellan grundskolan och gymnasiet är väldigt stor tycker jag. Mina lärare som jag har nu känns mer engagerade och brinner verkligen för sina ämnen. Och även mina klasskompisar känns mer engagerade och mogna men det är kanske inte så konstigt eftersom vi valt både skola och utbildning på ett mer aktivt sätt än grundskolan. 

Det var faktiskt min pappa som tipsade mig om Globala först och jag började redan i åttan att läsa på om skolan, gå på gymnasiemässan, öppet hus osv. Sen besökte jag Globala under en "öppen skoldag" och det kan jag verkligen rekommendera. Då kunde jag känna mer på riktigt hur det skulle kunna vara att gå här och om det kändes rätt.

En annan viktig sak är att inte låta kompisar eller andra påverka ditt val utan att det verkligen är ditt eget beslut.  Även om det var min pappa som tipsade mig så var det helt mitt eget beslut till sist vilket är superviktigt. Du ska tänka på dig själv och vad du själv vill. Jag kände ingen när jag började men det har inte varit några problem alls med att komma in socialt i klassen.

Häromdagen kollade jag på schemat och såg att jag bara har ämnen som jag gillar hela tiden. Det känns grymt! För mig var gymnasievalet jätteviktigt och jag ville att det skulle bli rätt och det blev det verkligen. Jag är jättenöjd med mitt val!"

Dela: