Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi

Hur gör jag för att omvandla min företagsidé till ett framgångsrikt hållbart företag? Kan en mobilapp förändra världen? På vilket sätt kan entreprenörskap göra skillnad?

Framtidens utmaningar kräver kreativa och innovativa företagare, ekonomer och jurister. Söker du en utbildning i ekonomi med med särskilt fokus på globalt företagande? Då ska du välja ekonomiprogrammet på Globala gymnasiet! Med en lång erfarenhet av internationella frågor ger vi dig verktyg att förstå sambanden mellan olika marknader, företag, organisationer, och människor i en globaliserad värld.

Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi är ett nationellt program som exempelvis öppnar för vidare ekonomiska, juridiska eller samhällsvetenskapliga högskolestudier. Efter studenten kommer du även att ha goda kunskaper i företagsekonomi, ledarskap och marknadsföring, vilket gör dig redo att starta och driva företag.

Vad är speciellt med ekonomiprogrammet på Globala gymnasiet?

Som ekonomistuderande på Globala gymnasiet får du möjlighet att arbeta konkret med företagande och entreprenörskap. Med tvärvetenskapliga angreppssätt och arbete i större projekt tar du dig an framtidsfrågor inom företagsekonomi och nationalekonomi, juridik och samhällsutveckling.

Vad läser du och vad lär du dig?

Inriktningen ekonomi ger dig kunskaper och färdigheter i företagsekonomi, redovisning, marknadsföring, ledarskap och organisation. Hos oss får du handledning i entreprenörskap och företagande, och inom ramen för programmet  och i samarbete med UF (Ung företagsamhet) kommer du även att få lära dig att starta, driva och avveckla ett företag.

Vår fördjupningsprofil är Globalt entreprenörskap där vi lägger fokus på globala och lokala samhällsfrågor utifrån ett ekonomisk perspektiv.  Som fördjupningskurser läser du Affärsjuridik, Ledarskap och organisation samt Marknadsföring.

Samarbeten och omvärld

På Globala gymnasiet är omvärlden ständigt återkommande i all undervisningen, och vi har därför har en rad samarbeten med olika organisationer, företag, universitet och högskolor. På ekonomiprogrammet arbetar vi bland annat tillsammans med Ung Företagsamhet och Social Entrepreneurship Forum. Utöver det erbjuder vi även många externa föreläsare från såväl högskola/universitet som från det privata näringslivet

Vi har ett samarbete med bland annat SE Forum