Bibliotek

Globala gymnasiet har ett eget skolbibliotek med fack- och skönlitteratur och tidskrifter. Det ligger i anslutning till skolans entre. Strävan är att det ska vara en central och levande del av skolans pegagogiska verksamhet. Här kan du som elev få handledning i arbetet kring de olika projekten. Vi vill även att vårt bibliotek ska inspirerar till egen läsning med boktips och bokprat. Det finns stor möjlighet för dig som elev på skolan att själv komma med förslag på böcker som du tycker ska köpas in. Genom att logga in på FRONTER och gå in i bibilioteksrummet har du tillgång till bibliotekskatalogen, NE och Landguiden. Dessa kommer du även åt hemifrån.

I biblioteket finns det cirka 15 enskilda studieplatser där det finns möjlighet för dig som elev att sitta och plugga i lugn och ro.

Informationssökning och källkritik
En viktig del av bibliotekets uppgifter är även att informera och diskutera frågor hur och var man kan söka material och vad man ska tänka på när man värderar sina källor. Eftersom alla elever har tillgång till en bärbar dator är det extra viktigt att du som elev blir duktig på att söka relevant och tillförlitlig information på nätet.

Praktisk information
Du lånar själv med hjälp av ett ditt personnummer och en personlig kod. Lånetiden är normalt 30 dagar med undantag för viss referenslitteratur. Påminnelserna sköts i första hand via SMS och mail för att minimera pappersutskrifter. Om du tappat bort någon bok går det bra att ersätta den med en likadan alternativt betala 400 kr för läromedel, fack- och skönlitteratur i inbundet format 200 kr och pocket 100 kr.

Bibliotekets mejladress är: biblioteket@globala.se

Viktigt uppdrag i Sudan

I veckan kom Natalie Gerami på författarbesök till Globala gymnasiet. Hon var inbjuden av elevernas bokklubb för att prata om sin självbiografiska bok ”Uppdrag Sudan – min tid med Läkare utan gränser”.

Öppettider för biblioteket

Biblioteket har öppet alla vardagar.

Måndag-Fredag 9.00 - 16.00

Jag hjälper gärna till!

Jag som jobbar i biblioteket heter Sofia och handleder dig gärna! Det kan handla om att söka infomation om genus, leta rätt på en relevant bok om vattenförsöjning eller bara prata om en bra bok du läst. Vi ses i bibblan!